Aşağıda ki buton üzerinden örnek excel dosyasına erişebilirsiniz.
Bu exceli alternatif olarak Ticimax panelinden de alabilirsiniz.
Bunun için Ürünler> Ürün Yönetimimenüsüne tıklayınız.
Sol tarafta yer alan İşlemler butonuna tıklayınız.
Açılan menüde Excel ile Ürün Yüklemenüsüne tıklayınız.
Excel ile Ürün Yükle butonuna tıkladıkdan sonra aşağıda ki alanı görüntülüyor olacaksınız.
Bu alanda Örnek Excel Dosyası butonundan ise örnek excele erişebilirsiniz.
Bu excelde yapıyı incelemenizi ve kendi ürünlerinize uygun şekilde Excel Dosyası hazırlamanızı öneririz.
Excel ile ürün yüklerken URUNKARTID ve URUNID sütunlarını 0 (sıfır) olarak bırakmanız gerekmektedir.
Sistem, 0 ID' li ürünlerin yeni ürün olduğunu anlayacak ve kendi ID atamasını yapacaktır. Excel'de her bir farklı ürün (varyasyonlar da dahil) ayrı birer satır da olmalıdır.
Örneğin; 1111 stok kodlu ürünün 6 tane varyasyonu olacaksa devam eden sütunda yer alan STOKKODU alanına 6 satır 1111 yazılmalı ve VARYASYONKODU alanına 1111-1, 1111-2, 1111-3, 1111-4, 1111-5, 1111-6 şeklinde devam etmelidir.
Ürünlerinizin stok kodların var olan özel karakteri varyasyon ayracı olarak kullanmamanız gerekmektedir.
Örneğin stok kodunuz AB-CD şeklinde ise varyasyonlarınızı AB-CD-1 , AB-CD-2 şeklinde belirtmemeniz gerekmektedir. Sistem ilk sırada olan - işaretini baz alacaktır.
Örneğin aşağıda ki gibi içinde - işareti bulunan stok kodlarınızda karışıklılık olmaması için - işareti yerine / işaretini kullanarak varyasyon sıralaması yapabilirsiniz.
Eğer hiç varyasyonu olmayan tek bir ürün ekleyecekseniz; STOKKODU ve VARYASYONKODU sütünlarına aynı değerleri yazabilirsiniz. Örneğin ürünün stok kodu abc123 ise varyasyonkodu da sadece abc123 olmalıdır.
URUNKARTIID, URUNID, STOKKODU ve VARYASYONKODU dışında diğer sütunlar için doldurmanız gereken bilgiler için panelde geçerli olan kurallar aynı şekilde Excel'de de geçerlidir.
Excel'de devam eden sütunlarda Breadcrumb, kategori, SEO vb. işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Kategorileri yazarken birbirinin alt kategorisi olan tanımları büyüktür (>) işareti ile belirtebilirsiniz. Yeni bir kategori kırılımına geçmek için ise noktalı virgül (;) işaretini kullanabilirsiniz.
Bu kategorilerin daha önceden panelde tanımlı olmasına gerek yoktur. İlk defa Excel'de yazdığınız bir kategori yapısı panelde otomatik olarak oluşacaktır.
Eğer sistemde var olan bir kategori adını aynen (büyük/küçük harf boşluk vs. birebir aynı şekilde) yazarsanız sistemdeki kategoriler kullanılacaktır.
Breadcrumb için ikinci bir kategori söz konusu olmadığından dolayı büyüktür(>) işareti ile ürünün tek bir asıl yolunu belirtmeniz gerekir.
Dikkat etmeniz gereken diğer bir alan ise VARYASYON sütunudur.
Varyasyon tanım ve değerlerinin daha önceden sistemde tanımlı olmasına gerek yoktur.
İlk defa Excel'de oluşturduğunuz bir varyasyon tanımı ve değeri panelde otomatik olarak oluşacaktır.
Varyasyon tanımlarını yazdıktan sonra noktalı virgül (;) ile değer atamasına geçebilirsiniz.
Virgül (,) ile devam ederek yeni bir varyasyon tanımı ve değer ataması gerçekleştirebilirsiniz.
Eğer sistemde var olan bir varyasyon tanımını ya da değerini aynen (büyük/küçük harf boşluk vs. birebir aynı şekilde) yazarsanız sistemdeki varyasyon tanımları ve değerleri de kullanılacaktır.
Bu varyasyonların ve değerlerinin daha önceden panelden açılmış olmasına gerek bulunmamaktadır.
Excel dosyasının başlnda belirttiğiniz STOKKODU / VARYASYONKODU eşleştirmelerine uygun şekilde her bir farklı ürün için varyasyon girişlerini yukarıda ki örnekte gördüğünüz gibi yapmanız gerekmektedir.
Bu varyasyonlar ve değerler daha önce panelden eklenmişse, sistem var olan bligileri kullancak ve mükerrer kayıt oluşturmayacaktır.